NETX izdelava spletnih strani blog

Cena spletne strani

Težko je določiti ceno izdelave spletne strani. Na slovenskem trgu je ogromno ponudnikov te storitve in cene so zelo različne. Pri primerjanju cen je potrebno misliti tudi na gostovanje spletne strani, posodabljanje in vzdrževanje.


Koliko stane spletna stran?

Veliko ljudi zanima koliko stane spletna stran. Najbolje je ceno spletne strani primerjati z ceno avtomobila. Ko pridete v avto hišo in vprašate koliko stane avtomobil zagotovo ne boste dobili takoj odgovora. Osnovni avtomobil lahko kupite že za 500 €, bolj prestižni avtomobil, Ferrari stane lahko preko 1.000.000 €.

Oba imata iste osnovne lastnosti in uporabno vrednost ampak se izjemno razlikujeta. Enako je pri spletnih straneh.

Osnovno predstavitveno spletno stran lahko dobite že za zelo nizko ceno, spletna trgovina z 1000 izdelki in veliko prometa pa je veliko dražja. Nekateri podjetniki izdelajo spletne strani za to, da lahko rečejo da imajo spletno stran, na njo dajo osnovne informacije in opravljajo preprosto oglaševanje.

Druga podjetja pa spletno stran vidijo kot naložbo. Sredstvo, ki jim lahko prinaša ogromno denarja. Spletne trgovine, ki večino svoje prodaje opravijo na spletu, so pripravljeni odšteti vrtoglave denarje za postavitev in tudi vzdrževanje spletne strani.

Zanimiv podatek je, da spletna trgovina Foot Locker samo za vzdrževanje spletne trgovine nameni letno več milijonov dolarjev.


Objavil: Luka Peteh


Leave a Reply