NETX izdelava spletnih strani blog

Kaj potrebujete za postavitev spletne strani

Za uspešno delovanje in postavitev spletne strani so potrebni vsi 3 členi.
Brez enega člena spletna stran ne bo prikazana na spletu.


Domeno

Domena je ime vaše spletne strani. Ko vpišete URL www.netx.si vas brskalnik/iskalnik poveže na našo spletno stran.Vsako domeno je potrebno plačati in podaljševati, da vam je kdo drug ne zakupi. Lastnik domene ste le toliko časa kolikor jo imate zakupljeno, potem postane prosta in jo lahko kupi kdorkoli.

Gostovanje

Vsaka spletna stran mora biti dostopna 24/7 zato morajo datoteke le te biti dostopne na oddaljenem računalniku, ki je vedno prižgan. Gostovanje je potrebno tako kot domeno plačati in redno podaljševati. Pri gostovanju nimate strahu, da vam bo nekdo drug zasedel mesto saj prostor na strežnik ni točno določen.

Spletno stran

Najbolj pomemben člen je sama spletna stran. Spletne strani so zapisane v računalniškem jeziku katere brskalnik/iskalnik prebere in jih bralcem prikazuje v obliki slik, videoposnetkov in besedila. Danes so zelo aktualni CMS urejevalniki spletne strani katere uporabnikom dovoljujejo spreminjanje, dodajanje in nadgrajevanje spletne strani.

V našem podjetju NETX ponujamo strankam izdelavo spletne strani in podporo. V paketih podpore je vključeno gostovanje spletne strani, zakup domene, varnost spletne strani, urejanje email predalov in uredniške ure.


Objavil: Luka Peteh


Leave a Reply