Kako dostopati do elektronske pošte

Zagotovo ste že naleteli na kakšno spletno mesto in iskali kontaktne podatke podjetja. Pogosto jih najdemo v nogi spletnega mesta. Email naslov je en glavnih kanalov preko katerega vaše potencialne stranke z vami prvič stopijo v stik.

Kaj vas bom naučil?

Kako lahko pošiljate elektronska sporočila iz email naslova ki ima na koncu namesto “@gmail.com” ime vaše domene. Zagotovo se strinjate, da email naslov “luka.peteh@netx.si” izgleda veliko bolj profesionalen kot pa s končnico “@gmail.com”.

Tehnične informacije

V današnji objavi ne bom govoril o tem kako na nadzorni plošči cPanel odpremo nov email predal, urejamo kvote za pošiljanje in kako dostopamo do ultra starega odjemalnika pošte. Ne, danes vam bom predstavil na kaj morate biti pozorni ko upravljate s svojim Gmail računov na katerega je povezan zunanji, poslovni email račun.

Kako začnemo?

S postavitvijo Google računa na katerega bomo pripeli vaš nov, profesionalen email naslov. Torej za pošiljanje pošte potrebujete nov ali pa star Gmail račun na katerega bomo vaš nov, poslovni email pripeli.

Gmail računa še nimate? Izdelajte ga TUKAJ.

Potrebujete tehnično pomoč glede povezovanja tujega računa (luka.peteh@netx.si) na vaš Gmail račun? Z veseljem vam bomo pomagali. Pišite nam na “info@netx.si”.

Vpis v Gmail račun in ogled pošte

Vpišite se v vaš Gmail račun. Takoj ob vpisu boste opazili, da je izgled nabiralnik rahlo drugačen. Takoj pod “Osnutki”, v levi vrstici boste opazili vaš nov, poslovni email naslov. S klikom na vaš email naslov boste vsa prejeta sporočila filtrirali in pokazala se bodo le ta, ki so bila poslana na vaš poslovni email naslov.

Pošiljanje pošte iz poslovnega računa

Z miško kliknite na “NOVO” in začnite s pisanjem sporočila. Bodi pozorni na to kateri email naslov je izpisan pri “Od:”. To je email naslov iz katerega bo poslano vaše sporočilo.

Kliknite na puščico in izberite vaš poslovni email naslov.

Dodajanje elektronskega podpisa

Z miško kliknite na ikono , ki jo najdete v zgornjem desnem kotu.

Kliknite na “Nastavitve”.

Pomaknite se na dno in najdite možnost “Podpis”.

Kliknite na puščico in izberite svoj poslovni email naslov.

Vnesite vaš elektronski podpis in kliknite “Shrani spremembe” na dnu.

Povzetek

V tem kratkem blog zapisu, pojasnjujemo le osnove upravljanja vašega Gmail računa, na katerega imate zvezan vaš poslovni email račun. Za informacije in pomoč glede povezave poslovnega računa na Gmail računa pa nas kontaktirajte spodaj.

 

Potrebujete pomoč?

Spodaj izpolnite formo in kontaktirali vas bomo v kratkem.

Luka Peteh,

Ustanovitelj podjetja NETX

+386 40 161 671
luka.peteh@netx.si