NETX izdelava spletnih strani blog

Kako prodati izdelek

Ljudje smo bitja navad. Ponavadi kupujemo ene in iste izdelke. Vprašanje je kako potrošnika prepričati, da kupi nov in drugačen izdelek ter postane lojalna stranka.
Potrebno je porabniku pomagati premagati dvom o nakupu. Spodaj si preberite 5 načinov kako lahko povečate možnosti prodaje svojega izdelka.


Prikažite svoje razlike

Kaj vas razlikuje od podjetij ki so na trgu? Kaj vas naredi boljše kot konkurenco. Bodite direktni s strankami že na začetku. Razlikujejo vas lahko boljši izgled, večje udobje, več vrednosti za isti denar.

Poenostavite preskok

Prikažite preprostost menjave sedanjega produkta s tem, ki ga ponujate vi. Če je za porabnika preskok na vaš produkt predrag ali prezapleten se za to ne bo odločil.

Preprosto delovanje

Ko se odločate za izdelavo produkta, strankam ne naložite preveč dela po nakupu. Za ljudi je čas dragocen in kupec pričakuje, da bo izdelek pričel delovati takoj.

Izpostavite prednosti produkta

Bolj kot pokažete prednosti vašega izdelka, lažje ga boste tržili, ali pa se bo tržil sam.

Ponujajte popuste, da boste prej dobili plačila

Če nočete čakati na plačila, ponudite svojim strankam popust če plačajo predčasno.

Ponudite test

Na začetku so bile čajne vrečke samo promocijsko darilo strankam, da jim ni bilo potrebno kupiti celega paketa čaja ampak so lahko samo preizkusili okus z majhno dozo. V primeru, da izdelka ne morete podariti, ponudite vabljiv popust kupi enega dobiš dva.
Lokalna podjetja in produkti imajo prednost da lahko podjetniki ponudijo dogodke potencialnim strankam kjer lahko preizkusijo produkte. Lažje kot je nekaj poizkusiti, hitreje po potrošnik to zadevo tudi kupil.


Objavil: Luka Peteh


Leave a Reply