NETX izdelava spletnih strani blog

Kako služiti denar na spletu

Danes imamo ogromno prednost, da lahko služimo denar kar preko spleta. Bilo bi škoda, da ne bi izkoristili moči tega medija in ga uporabili v ta namen. Spodaj si preberite 5 nasvetov kako služiti denar preko spleta.


Udemy

Udemy je portal kjer lahko vsak služi denar. Spletna platforma je namenjena izobraževanju. Na strani se lahko prijavite kot učenec ali pa učitelj in tako služite denar. Ugotovite v čem ste dobri, kakšno posebno znanje imate in naredite video lekcijo ter jo prodajajte preko platforme.

Blog

V primeru, da ste bolj ustvarjalni in imate idejo kako bi lahko pisali vsebino na svojem osebnem blogu lahko tudi tako služite. Izdelajte si blog in redno pišite zgodbe katere bodo vaši bralci z veseljem brali. Ko zgradite bazo  ljudi, lahko služite denar tako, da se povežete s kakšnim podjetjem in oglašujete njihove izdelke ali pa na vašo spletno stran pripnete oglase ter služite z kliki vaših bralcev. Pri tem morate biti pozorni, da še zmeraj ohranjate ravnovesje med oglaševanjem in pisanjem.

Spletna trgovina

Izdelajte spletno trgovino in začnite prodajati fizične izdelke iz vašega naslonjača. Danes ne potrebujete visoke najemnine, da postavite trgovino. Postavite jo na spletu in privarčujte. Prodajajte izdelke, za katere obstaja povpraševanje in tako služite denar. Izdelke lahko izdelate sami ali pa jih uvažate iz tujih držav ter preprodajate.

YouTube

Imate zanimivo temo o kateri bi lahko govorili pred kamero? Imate mogoče idejo za vsebino katero mislite, da bi jo ljudje z veseljem gledali? Izdelajte Youtube kanal in pridobite naročnike. Uporabite Youtube tako, da se na vaših videoposnetkih prikazujejo oglasi, vi pa od tega služite. Tak način služenja denarja imenujemo pasivni dohodek, saj video naredite enkrat, služite pa še po tem ko ste delo že vložili. Enako velja za Udemy.

E-knjiga

Imate veliko posebnega znanja in bi ga delili s svetom? Napišite e-knjigo in jo poizkušajte prodati na spletu. Za prodajo e-knjige lahko izberete Amazonovo storitev ali pa izdelate svojo spletno stran, na njo privabite promet in poizkušajte prodati knjigo sami. Prodaja na tak način je zelo zanimiva, saj je knjigo potrebno napisati enkrat, potem oglašujte in služite denar.


Objavil: Luka Peteh


Leave a Reply