NETX blog pomembni vticniki za wordpress

Pomembni vtičniki za WordPress

Vtičniki so orodja, ki delujejo z WordPressom, njihov namen pa je razširiti funkcionalnost vaših spletnih strani. Vstavljanje kontaktnih form, prevajanje strani, optimizacija spletne strani ipd. Vse to bi bilo veliko težje urejati, brez vtičnikov.


1. All-In-One WP Migration 

Vtičnik omogoča izvoz baze podatkov, medijskih datotek, vtičnikov in tem.

Uporabite lahko neomejeno išči/najdi operacij na vaši podatkovni bazi, vtičnik pa bo tudi poskrbel za morebitne težave, ki se bi pojavile med operacijo.

2. Google Analytics Dashboard  

Google Analytics za WordPress je vtičnik, ki vam omogoča sledenje vaše spletne strani z uporabo najnovejše Google Analytics programske kode za sledenje in omogoča ogled ključnih statistik.

Poleg nabora splošnih statistik, poglobljenih poročil strani in poglobljenih poročil objav omogočajo tudi nadaljnjo segmentacijo vaših podatkov za analizo, ki zagotavlja podatke o uspešnosti za vsako objavo ali stran na vaši spletne strani.

Koda za sledenje Google Analytics je popolnoma prilagodljiva po možnostih, ki omogočajo napredno zbiranje podatkov.

3. Loco translate

Loco Translate omogoča prevajanje datotek kar v vašem spletnem brskalniku.

Prav tako zagotavlja lokalizirana orodja za razvijalce, kot so pridobivanje t.i. stringov in ustvarjanje predlog.

4. Contact form 7

Z contact form 7 lahko ustvarite več kontaktnih obrazcev hkrati, obe enem pa lahko prilagajate obliko ter vsebino elektronske pošte na preprost način. Contact form 7 podpira Askimet vtičnik, kateri preprečuje spam.

5. Woocommerce

WooCommerce je brezplačen eCommerce vtičnik, ki vam omogoča prodajo praktično česarkoli. Zaradi njegove brezhibne integracije z WordPressom, je WooCommerce najpopularnejša eCommerce rešitev, ki omogoča tako prodajalcem, kot razvijalcem popoln nadzor.

Omogoča več sto brezplačnih kot tudi premium razširitev in pokriva več kot 30% vseh spletnih trgovin.

6. Yoast SEO

Ta vtičnik je napisan od tal navzgor, z strani Joosta de Valka in njegove ekipe v Yoastu, za izboljšanje vaših SEO nastavitev z vseh vidikov. Z uporabo ključnih besed, nam vtičnik pomaga pristati višje v google iskanjih.


Objavil: Luka Peteh